Ekskursija Inciemā “Pansija pilī”
Ekskursija Inciemā “Pansija pilī”

Anšlavs Eglītis sarakstījis uz atmiņām balstīto romānu “Pansija pilī”. Vai esi to lasījis?  Varbūt esi aizrāvies ar grāmatas motīvu ekranizējumu seriālā “Pansija pilī”?

Ja esi, tad gan jau aizdomājies, “vai Pansija pilī ir balstīta uz īstenību vai tikai autora izdoma?”

Un kā vēl! Tā ir īsta vieta ar īstiem cilvēkiem. Stāsti varbūt nedaudz ir padarīti krāsaināki, taču tajā ir vairāk patiesības, kā varētu šķist.

 

📞📞 Jautājumiem un ekskursijas pieteikšanai zvanīt Silvijai +371 20222504

 

Māra Ozola Inciemā ir “ieprecēta”, taču Anšlavs Eglītis kļuvis par aizraušanos no mirkļa, kad bija skaidrs, kur ir pārcēlusies.

Kādā TV3 ziņu raidījumā Māra ir nosaukta par Anšlava Eglīša piemiņas glabātāju, kas noteikti ir atbilstošs tituls, jo neviens cits, tik labi nevarēsi pastāstīt, ne tikai par pašu Anšlavu, bet arī par viņa dzīvi Inciemā. Jums ar pirkstiņu parādīs, kur, kas un kā ir noticis, kas palicis, kas vairs nav, lai remdētu ziņkāri jebkura vecuma un priekšzināšanu interesentam.

 

Ekskursija interesēs

  1. Anšlava Eglīša daiļrades pārzinātājiem. Iespēja izstaigāt Eglīšu ģimenes bijušos dārzus, aprakstītos celiņus un stādītos kokus. Uzzināsiet par dažādien Inciema viesiem un pārējiem Eglīšu ģimenes locekļiem. Pie reizes iespēja apmeklēt arī jauno ekspozīciju, kurā parādīta ne tikai Anšlava dzīve Inciemā, bet arī ārzemēs.
  2. Skolēniem, kuri mācās par Anšlavu Eglīti. Mācību gaitā bērniem pāris reizes paredzēts iepazīties ar Anšlava Eglīša daiļradi. Ekskursijā skolēni varēs aplūkot grāmatas “Pansija pilī” aprakstītās vietas, kā arī apskatīt interaktīvo ekspozīciju, kurā var gadīties dažādi pārsteigumi tieši jauniešiem.
  3. Latvijas kultūrvēstures interesentiem. Eglīšu ģimene bija viena no Latvijas inteleģentu ģimenēm, kas ap sevi pulcēja visdažādāko mākslu pārstāvjus. Inciemā viesojās tādi zināmi cilvēki kā Edvards Virza, Ernests Brastiņš, Miķelis Goppers, Romāns Suta un citi. Viņi tikās ar Eglīšu ģimeni, lai runātu par mākslu, mūziku un literatūru.

 

Ekskursijas ilgums atkarīgs no vēlmēm

30 minūtes – apskatīt jaunizveidoto Anšlava Eglīša interaktīvo ekspozīciju* no bērnības līdz vecumdienām. Iespējams apskatīt arī īpašu bibliotēku ar kolekcijām.

1h – 1,5h – ekskursija pa Anšlava Eglīša atmiņu romānā “Pancija Pilī” aprakstīto apkārtni. Novērot kā senais savijas ar jauno, vecās ēkas un parks glabā senatni un dzīvo tagadnē.

1,5h – 2h – apvienota ekskursija pa Inciemu un interaktīvo ekspocīziju. Dzīvē un iztēlē savienojas muzeja materiālos redzamais ar tautas piedzīvoto, izsāpēto un izjusto.

2h – 3h – pirms vai pēc ekskursijas iespējams ieturēt maltīti vietējā kafejnīcā “Pansija”**, kas piedāvā gardas pusdienas jebkuram garāmgājējam un grupām ar rezervācijām.

* Anšlava Eglīša ekspozīciju iespējams apskatīt arī bez Māras. Par šādu iespēju informāciju atradīsiet https://anslavseglitis.lv/ 

** Grupām virs 9 cilvēkiem obligāti laicīgi jāsaskaņo ēdināšana kafejnīcā. Par to informēt Silviju vai sazinoties ar kafejnīcu 

Cenas

📞📞 Jautājumiem un ekskursijas pieteikšanai zvanīt Silvijai +371 20222504

 

Ekskursija

Pansija pilī

Ekskursija pa Inciemu

Īpašas cenas iegādājoties uz vietas grāmatas.
  • Individuāli un grupās
  • Iekļauta ekspozīcijas un vēsturiskās teritorijas apskate
  • Vienaldzīgi nepaliek nedz bērni, nedz pieaugušie

Atsauksmes