InstagramFacebook
Investoru Klubs

Investoru Klubs

Investoru Klubs ir vieta, kur satiekas cilvēki, kuri vēlas uzzināt vairāk par investīcijām. Tas ir pirmais un vienīgais investīciju ziņu portāls Latvijā. Investoru Klubs divas reizes gadā rīko arī Investoru festivālu, šī pasākuma laikā dalībniekiem ir iespēja iegūt zināšanas un idejas par to, kur un kā viņi var ieguldīt savus līdzekļus.

Investoru Klubs, kā vienu no informācijas avotiem par investēšanu, ir izdevis arī grāmatas. Gan 2023. gadā, gan 2024. gadā izdeva ar finanšu grāmatas – “Mazā grāmata par saprātīgu investēšanu” un “Saprātīgais investors”.

Mazā grāmata par saprātīgu investēšanu

Grāmatas autors Džons Kliftons Bogls (1929–2019) bija ASV finanšu eksperts un investīciju industrijas līderis. Viņš ir pasaulē pazīstamā indeksa ieguldījumu pionieris, piedāvājis pirmo indeksa fondu 1976. gadā. Viņš piedāvāja investoriem iespēju sekot dažādiem tirgus indeksiem ar zemām izmaksām.

Bogls bija Vanguard Group dibinātājs un vadītājs no 1975. līdz 1996. gadam, pēc tam bija uzņēmuma priekšsēdētājs līdz 1999. gadam. 

Bogls aktīvi piedalījās dažādās finanšu izglītības iniciatīvās. Viņš vēlējās investoriem sniegt saprotamus, vienkāršus un pieejamus padomus veiksmīgai ilgtermiņa investīciju veikšanai. Lai veicinātu finanšu pratību, sarakstījis vairākas grāmatas, tajā skaitā arī “Par saprātīgu investēšanu”, kura ir tulkota latviešu valodā.

Bogls atstāja ilgstošu ietekmi uz investīciju un finanšu sabiedrību – visā pasaulē tiek piekopti viņa investēšanas principi un filozofija.

Saprātīgais investors

Grāmatas autoru Bendžaminu Grehemu bieži dēvē par “vērtības investīciju tēvu”. Viņš bija ietekmīgs ekonomists, profesors un investors. Viņš ir uzaudzis Ņujorkā, ASV, kur mācījās Kolumbijas universitātē. Grehems pabeidza universitāti 20 gadu vecumā kā savas klases lektors.

Grehema ieguldījumu filozofija balstījās uz ideju, ka investoriem būtu jāiegādājas akcijas kā uzņēmums, koncentrējoties uz uzņēmuma iekšējo vērtību, nevis tirgus spekulācijām.

Šī autora ietekme uz investīciju pasauli ir milzīga. Starp viņa skolēniem ir daži no visu laiku veiksmīgākajiem investoriem, piemēram, Vorens Bafets, kurš bieži atzinis Grehema ietekmi uz savu investīciju filozofiju. Bafets arī slaveni ir izteicies par grāmatu “Saprātīgais investors” kā līdz šim labāko grāmatu par ieguldījumiem, kāda jebkad ir sarakstīta.

Citi autora darbi

  • Saprātīgais investors
    Investoru Klubs
    34,90 
  • Mazā grāmata par saprātīgu investēšanu
    Investoru Klubs
    22,81 
  • Saziņas veidlapa

    "*" indicates required fields

    Kontaktpersona*